Danişment Tabiat Parkı: Doğanın En Saf Hali

Video MAVRA 84 - YouTube kanalından alıntılanmıştır.

Merhaba sevgili okurlarım, size Türkiye’nin cennet köşelerinden birini anlatmak istiyorum. Kısa bir süre önce Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan Danişment Tabiat Parkı’na bir ziyaret gerçekleştirdim. Bu eşsiz güzellikteki park, doğa severler için tam bir kaçış noktası.

Danişment, Keşan’ın biraz dışında, kendine özgü bir doğa harikası. Yemyeşil ağaçlarla çevrili, serinletici bir hava, kuş sesleri ve muhteşem manzaralarla dolu bir park burası. Birbirinden farklı bitki ve hayvan türlerini gözlemleme fırsatı bulduğum bu parkta, şehrin gürültüsünden ve stresinden uzakta, doğanın kucağında olduğumu hissettim.

Danişment Tabiat Parkı’nın 2023 yılı itibariyle giriş ücreti oldukça makul. Yetişkinler için 15 TL, öğrenciler ve 65 yaş üstü için 10 TL. Doğa ile iç içe, huzurlu bir gün geçirebilmek adına bu ücreti çok uygun buldum. Ayrıca parkın bakım ve temizliği için bu ücreti ödemekten mutluluk duydum.

Bu doğa harikası parkta piknik yapabilir, doğa yürüyüşlerine çıkabilir, kuş gözlemciliği yapabilirsiniz. Kamp yapmayı sevenler için de harika bir alanı var. Çadırınızı getirip, doğa içinde, yıldızların altında uyuma deneyimini yaşayabilirsiniz.

Ziyaretçilerin Danişment Tabiat Parkı hakkında yaptıkları yorumlar genellikle oldukça olumlu. Benim gibi doğa severler, parkın doğal güzelliğine, temizliğine ve sakin atmosferine hayran kalmışlar. Parkın çalışanları da oldukça yardımsever ve dost canlısı. Herhangi bir sorunuz olursa onlara başvurabilirsiniz.

Danişment Tabiat Parkı’nın iletişim bilgilerini parkın resmi internet sitesinden bulabilirsiniz. Herhangi bir sorunuz veya özel bir ihtiyacınız olduğunda, parkın yönetimine ulaşabilirsiniz.

Son olarak Danişment’in nerede olduğunu belirteyim. Keşan’ın hemen dışında bulunan bu park, Edirne’ye bağlı. Keşan’a ulaştıktan sonra parka ulaşım oldukça kolay.

Danişment Tabiat Parkı İletişim:

• Adres: Koruklu Yolu, 22880 Danişment/Keşan/Edirne
  • Telefon: 0535 660 12 30

Danişment Tabiat Parkı’nı ziyaret etmek, doğanın kucağında huzurlu bir gün geçirmek isteyen herkese tavsiye ederim. Eminim ki bu eşsiz doğa harikası, sizin de kalbinizi çalacak.

1 Beğeni