Bir hafta sonu kaçamağı planlarken, çoğumuzun aklına ilk gelenler genellikle deniz kenarı veya lüks bir otel oluyor. Ancak bu kez, şehrin karmaşasından uzaklaşıp, doğanın kucağına bir yolculuk yapmayı tercih ettim. Ay Kayası Mesire ve Kamp Alanı’nda geçirdiğim bir hafta sonundan bahsetmek istiyorum.
Ankara’nın Çubuk ilçesinde bulunan Ay Kayası Mesire Alanı, doğa severler için ideal bir yer. Çam ormanları ile çevrili bu alan, huzur ve sakinliğin tam anlamıyla yaşandığı bir yer. İstanbul’dan oraya varmak yaklaşık 5 saat sürdü, ama her dakikası kesinlikle değdi.
Yazıya başlamadan önce, Ay Kayası Mesire ve Kamp Alanı’nın nerede olduğunu anlatmak isterim. Ankara’nın Çubuk ilçesinde bulunan bu güzel alan, şehir merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta. Şehir merkezinden yaklaşık bir saatlik bir yolculukla ulaşabilirsiniz. Yolculuk boyunca doğanın güzelliğine tanık olmak, Ay Kayası’na ulaşmadan önce ruhunuzu ferahlatmaya başlar. Gitmek için iki rota bulunuyor, önerim Uluağaç Köyü rotasını tercih etmeniz; hem manzaralı hem düzgün bir yoldan gitmiş olursunuz.
Video Yabanperest - YouTube kanalından alıntılanmıştır.
Mesire alanına vardığımda, ilk hissettiğim şey huzur oldu. Doğanın kalbinde, şehrin gürültüsünden tamamen uzak bir yerdesiniz. Çevrenizde sadece ağaçlar, kuşlar ve tabii ki, muhteşem Ay Kayası var. Bu muhteşem kaya oluşumu, alanın adını almasına neden olan ay şeklindeki çizgisiz yüzeyi ile etkileyici bir görüntü sunuyor.
Ay Kayası Mesire Alanı’nın ismi, bölgedeki devasa bir kaya oluşumundan geliyor. Bu kaya oluşumu, özellikle ay ışığında görüldüğünde, bir ay siluetine benziyor. Doğa severler için bu alan, hem yürüyüş hem de kamp yapmak için harika bir yer.
Bölgede piknik alanları, mangal yerleri ve kamp alanları mevcut. Çadırımı kurduktan sonra, bir yürüyüşe çıktım. Yürüyüş boyunca karşılaştığım doğal güzellikler, gözlerime inanamamama neden oldu. Doğanın içindeki huzur, stres ve kaygılarımdan uzaklaşmama yardımcı oldu. Kuşların cıvıltısı ve ağaçların hışırtısı, bana doğanın müziğini dinleme fırsatı verdi.
Ay Kayası Mesire Alanı’nda ayrıca, piknik yapmak için de harika yerler var. Ben kendi yiyeceklerimi getirdim ve barbekü yaptım. Alan geniş ve yeşil bir alana sahip, bu yüzden piknik yapmak, frizbi oynamak veya sadece doğada yürüyüş yapmak için bolca yer var. Ancak belirtmem gerekiyor ki tuvaletler pis, market yok, telefon çekmiyor ve elektrik bulabileceğiniz bir yer yok.
Gece olduğunda ise, Ay Kayası’nın üzerindeki yıldızları izlemek gerçekten etkileyiciydi. Şehirdeki gibi ışık kirliliği olmadığı için gökyüzü tamamen yıldızlarla dolu görünüyor. Bu deneyim, gerçekten huzur verici ve unutulmazdı.
Sonuç olarak, Ay Kayası Mesire ve Kamp Alanı, doğa ile baş başa kalabileceğiniz, huzur dolu bir hafta sonu geçirebileceğiniz mükemmel bir yer. Kendinize ve doğaya biraz zaman ayırmak isterseniz, burayı kesinlikle tavsiye ederim.